Είμαστε ένα νέο σχολείο PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 15:12

Είμαστε ένα νέο σχολείο . Η ίδρυσή του έγινε μόλις το 1999 . Για 6 χρόνια συστεγαζόμασταν στο ίδιο κτήριο με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης . Από το Σεπτέμβριο του 2005 είμαστε στο δικό μας πανέμορφο σχολικό συγκρότημα.

 

Η ιστορική μας διαδρομή μικρή ,αλλά οι δράσεις μας πολλές και ποικίλες .

 

Έχουμε εφαρμόσει πολλά προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του, την αγωγή υγείας τους οικονομικούς μετανάστες και τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο σχολείο μας υπηρετούν μία διευθύντρια, ένας υποδιευθυντής,  17  δάσκαλοι?ες  τάξεων, 1 δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, 3 εκπαιδευτικοί αγγλικών, 3 γυμναστές, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής Αγωγής, 2 εκπαιδευτικοί Εικαστικών, 2 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, 2 εκπαιδευτικοί Γερμανικών και μία  Γαλλικών.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών ?τριών που φοιτούν σ? αυτό είναι 320 και ο αριθμός αγοριών κοριτσιών είναι περίπου ισοδύναμος .

 

Μετά τη λήξη του πρωινού κύκλου λειτουργίας του ακολουθεί το Ολοήμερο Σχολείο. Σ? αυτό μένουν όσοι-ες μαθητές-τριες το επιθυμούν έως τις 15:30 ή 16:00 . Είναι κυρίως παιδιά εργαζόμενων γονέων  . Είναι δηλαδή ένα σχολείο κοινωνικής μέριμνας προς τους εργαζόμενους γονείς. Τους προετοιμάζει  για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας ένας δάσκαλος. Διδάσκονται επίσης Αγγλικά, πληροφορική, αθλούνται, εφαρμόζουν προγράμματα αγωγής υγείας, αντιρατσιστικού περιεχομένου, απόκτησης θετικών περιβαλλοντικών στάσεων και παίζουν παιδαγωγικά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη παιδαγωγών. Ο πρωινός και ο μεσημεριανός κύκλος λειτουργίας συνεργάζονται για την παροχή όλων εκείνων των γνωστικών, ηθικών αλλά και πνευματικών εφοδίων, τα οποία θα έχουν ανάγκη οι μαθητές σε μια παγκοσμοιοποιημένη κοινωνία, όπου με κοινή αντίληψη - αλλά με το ιδιαίτερο παραδοσιακό χρώμα του κάθε λαού ως εφόδιο και ασφαλιστική δικλείδα για ένα μέλλον των λαών όλου του κόσμου, χωρίς οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις που οδηγούν στον κοινωνικό  αποκλεισμό - θα  συνυπάρξουν ισότιμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013 22:52