Εβδομάδα γεύσης - Τμήμα Γαλλικών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 01:35

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τα τμήματα των γαλλικών του σχολείου μας γιόρτασαν την Εβδομάδα της Γεύσης (La Semaine du Go?t).

Η Εβδομάδα της Γεύσης θεσπίστηκε το 1990 με  πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Jean-Luc Petitrenaud και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Το πολιτισμικό αυτό γεγονός έχει τους παρακάτω στόχους:

Να ενημερώσει με παιδαγωγικό τρόπο σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, την προέλευσή τους, τον τρόπο παραγωγής τους και τις ιδιαιτερότητές τους

Να ενθαρρύνει συμπεριφορές και διατροφικές συνήθειες που έχουν ως στόχο έναν τρόπο ζωής ισορροπημένο και βιώσιμο και γενικά να προωθήσει υγιεινές επιλογές διατροφής.

Με τους μαθητές της Στ΄ τάξης συζητήσαμε για τη διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων, των φρούτων και των λαχανικών και τις βλαβερές για τον οργανισμό συνέπειες από την κατανάλωση γλυκών. Δουλέψαμε το σχετικό λεξιλόγιο στη γλώσσα-στόχο. Τέλος οι μαθητές δημιούργησαν μία αφίσα ευαισθητοποίησης με σκοπό να ενθαρρύνουν τους συμμαθητές τους να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Στην Ε΄τάξη μιλήσαμε για τα γαλλικά τυριά, για διάσημα γαλλικά πιάτα και γλυκά. Παίξαμε το παιχνίδι των «γλωσσικών δανείων» από τη γαλλική γλώσσα που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και τέλος κατασκευάσαμε σελιδοδείκτες.

taste week

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 11:18
Περισσότερα...
 
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015 15:35


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 14:21
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1112131415ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 15 από 15