Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2015 12:29 |
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 02:12 |
Περισσότερα...
|
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 21:52 |
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 23:57 |
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 01:35 |
Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τα τμήματα των γαλλικών του σχολείου μας γιόρτασαν την Εβδομάδα της Γεύσης (La Semaine du Go?t).
Η Εβδομάδα της Γεύσης θεσπίστηκε το 1990 με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Jean-Luc Petitrenaud και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Το πολιτισμικό αυτό γεγονός έχει τους παρακάτω στόχους:
Να ενημερώσει με παιδαγωγικό τρόπο σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, την προέλευσή τους, τον τρόπο παραγωγής τους και τις ιδιαιτερότητές τους
Να ενθαρρύνει συμπεριφορές και διατροφικές συνήθειες που έχουν ως στόχο έναν τρόπο ζωής ισορροπημένο και βιώσιμο και γενικά να προωθήσει υγιεινές επιλογές διατροφής.
Με τους μαθητές της Στ΄ τάξης συζητήσαμε για τη διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων, των φρούτων και των λαχανικών και τις βλαβερές για τον οργανισμό συνέπειες από την κατανάλωση γλυκών. Δουλέψαμε το σχετικό λεξιλόγιο στη γλώσσα-στόχο. Τέλος οι μαθητές δημιούργησαν μία αφίσα ευαισθητοποίησης με σκοπό να ενθαρρύνουν τους συμμαθητές τους να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.
Στην Ε΄τάξη μιλήσαμε για τα γαλλικά τυριά, για διάσημα γαλλικά πιάτα και γλυκά. Παίξαμε το παιχνίδι των «γλωσσικών δανείων» από τη γαλλική γλώσσα που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και τέλος κατασκευάσαμε σελιδοδείκτες.
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 11:18 |
Περισσότερα...
|
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015 15:35 |
|
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 14:21 |