Ασφάλεια και διαδίκτυιο PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 09:04

 asfdiad1

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

« ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ »

 asfdiad2

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2014  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα <<Aσφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο>>,  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκοπός της ημερίδας, η  ευαισθητοποίηση των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄τάξης και η ενημέρωσή τους, για τον κίνδυνο που κρύβει το διαδίκτυο. Η τηλεδιάσκεψη έγινε σε πραγματικό χρόνο, όπου εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με:

Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

? Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους  από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
? Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


 asfdiad3

Στο τέλος απάντησαν στις απορίες των παιδιών και τους επισήμαναν να  σκεφτούν πολύ καλά προτού δημοσιεύσουν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα ( διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφίες κ,λ.π. ) Να προσέχουν στην επιλογή των φίλων και των συνομιλητών τους, όπως και στην «πραγματική» ζωή και να μη δίνουν τα στοιχεία τους όταν τους τα ζητάνε, αν δεν γνωρίζουν τα άτομα προσωπικά. Κλείνοντας παρότρυναν τους μαθητές να μιλήσουν στους γονείς τους , στους δασκάλους τους και σε άτομα που εμπιστεύονται, αν κάποια στιγμή νιώσουν άβολα κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.


 asfdiad4


Επειδή το Διαδίκτυο είναι καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας και  τα παιδιά αρχίζουν να το χρησιμοποιούν μέσω υπολογιστών και κινητών σε όλο και μικρότερες ηλικίες?

Η καλή επικοινωνία με τα παιδιά είναι απαραίτητη, ώστε να ενθαρρύνονται να μιλάνε, αν ποτέ γίνουν θύματα απειλών, εκφοβισμού ή παρενόχλησης οποιασδήποτε μορφής.


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 09:07